Geef de jeugd een stem KNHS – Young leaders programma

Beste vereniging,

Binnenkort start er weer een nieuwe groep het KNHS ‘Geef de jeugd een stem!’ traject.

Inmiddels is de eerste groep van 30 deelnemers klaar, de jaargang 2021 halverwege en is het nu tijd om de 3e groep te starten. Uit de eerste twee groepen zijn al jeugdleden actief geworden op diverse functies binnen de paardensport, zo ook in KNHS regio- en verenigingsbesturen. Graag zouden we daar nog meer al actieve jeugdbestuurders zien deelnemen en daarom mailen we jou.

Zijn er al bestuursleden in jouw vereniging onder de 26 jaar? Of willen jullie leden van de vereniging tussen 18 en 26 jaar motiveren om in jullie bestuur plaats te nemen door middel van een tweejarig ontwikkelingsprogramma voor jeugdbestuurders?

Het ‘Geef de jeugd een stem’ traject geeft hen extra input voor hun inzet bij jouw vereniging en daarnaast mogen ze meepraten met de KNHS en over de toekomst van paardensport. Er wordt kennis en kunde aangeboden in masterclasses, zodat jouw bestuur en ook de vereniging hier profijt van hebben.

Binnen het traject leren ze over besturen, organiseren, presenteren en meer, vaardigheden waar je je hele leven wat aan hebt. Daarnaast biedt het dus ook unieke mogelijkheden om binnen de KNHS aan het werk te gaan, jeugd te enthousiasmeren en iets terug te geven aan de vereniging.

KNHS ‘Geef de jeugd een stem’ is een opleidingstraject van het KNHS Young Leaders Program speciaal voor KNHS-leden tussen 16 en 26 jaar, die zich willen ontwikkelen als bestuurder binnen hun vereniging, regio of de KNHS. Binnen dit opleidingstraject is er de mogelijkheid om jezelf op te leiden door de vier masterclasses. Deze zijn verdeeld over een periode van twee jaar, wat maakt dat het goed te combineren is naast de studie en/of werk en het paardrijden. Onderwerpen die centraal staan bij de masterclasses zijn: besturen, organiseren en persoonlijkheidsontwikkeling. Niet iedereen kan meedoen aan de masterclass serie, dit is écht voor personen uit het traject “Geef de jeugd een stem!”. Via een selectieprocedure worden personen geselecteerd voor dit opleidingstraject.

Ken je iemand, die namens jullie vereniging hieraan kan deelnemen? Laat diegene dan opgeven via de link voor 18 mei 2022, want nog dit jaar start de nieuwe groep op. Aanmelden kan hier. (via jou kan inschrijven ook nog tot 23 mei via mail naar youngleadersprogram@knhs.nl)

Aan de masterclasses zijn geen kosten verbonden. Maar we vragen wel wat van de deelnemer! De deelnemer maakt het volledige traject af, twee jaar, en organiseert samen met andere deelnemers uit het traject een activiteit ten behoeve van het goede doel. Het geld dat naar het goede doel gaat is hun betaling aan dit KNHS opleidingstraject.

Het uiteindelijke doel van dit opleidingstraject zit al verstopt in de naam. De jeugd een stem geven binnen de paardensport. Vanuit de eerste groep zijn er al twee jeugdbestuurders in het KNHS bestuur toegetreden en is er een ledenraadslid namens de jeugd nu actief binnen de KNHS ledenraad. Benieuwd naar deze drie? Klik hier om met hen kennis te maken. Ook is er een Young Leaders Platform opgericht, dat meedenkt binnen de organisatie KNHS en in een aantal regio- en verenigingsbesturen zijn er jeugdleden uit ‘Geef de jeugd een stem’ actief.

Meer weten? Hier vind je meer informatie en het aanmeldformulier.

Met vriendelijke groet,
KNHS Young Leaders Program

Naar overzicht